Επισκέπτες

Ξεναγήσεις

Στο χώρο του Μουσείου πραγματοποιούνται ξεναγήσεις σε ομάδες επισκεπτών και σε σχολεία.

Στους μαθητές της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης πραγματοποιούνται με ευχάριστο και έγκυρο τρόπο, εξειδικευμένες ξεναγήσεις ανάλογα με την ηλικία. Οι μαθητές μέσα από την ξενάγηση ενημερώνονται για τον τρόπο ζωής των εκθεμάτων, τις συνήθειές τους και τα περιβάλλοντα διαβίωσής τους.

Προβολές

Για τους επισκέπτες και τους φίλους του Μουσείου σε τακτά χρονικά διαστήματα γίνονται προβολές ταινιών με θέματα σχετικά με το περιβάλλον.
Για την ημέρα και ώρα προβολής η ενημέρωση γίνεται μέσω της ιστοσελίδας μας. 
Επίσης παράλληλα με τις ξεναγήσεις στους μαθητές παρουσιάζονται ταινίες που αφορούν στην ζωή της άγριας πανίδας και στην προστασία του περιβάλλοντος .

Μαθήματα περιβαλλοντικής

Το Μουσείο συμμετέχει στην διοργάνωση μαθημάτων περιβαλλοντικής εκπαίδευσης που πραγματοποιούνται στα σχολεία.

Προσφέρει μελετητικό υλικό , πραγματοποιεί διαλέξεις ανάλογα με τα θέματα που έχουν επιλεγεί, οργανώνει εργασίες υπαίθρου και μέσα από εκθέσεις αναλαμβάνει την παρουσίαση των εργασιών των μαθητών.

Δημιουργικά παιχνίδια

Τα δημιουργικά παιχνίδια απευθύνονται κυρίως στους μαθητές της προσχολικής ηλικίας.

Οι μικροί μας φίλοι μέσα σε ένα ευχάριστο περιβάλλον έχουν την δυνατότητα να ζωγραφίσουν και να δημιουργήσουν τα δικά τους ζώα από πλαστελίνη ή πηλό.

Τα δώρα μας

Θεωρώντας οτι πρέπει να υπάρχει μια συνέχεια της επίσκεψης των παιδιών στο Μουσείο, με σκοπό την μεγαλύτερη δυνατή ευαισθητοποίηση τους για το περιβάλλον και την άγρια πανίδα, προσφέρεται στους μαθητές επισκέπτες μας μια αναμνηστική αφίσσα, ένα ενημερωτικό τρίπτυχο καθώς και έντυπο υλικό που μπορούν να επεξεργασθούν όταν επιστρέψουν στο σχολείο τους. 

Scroll to Top
Scroll to Top